IPB

There is 3 page(s)  1 Page : 2 Page : 3 Next page 
 
Rating 5 V
> VistaPE Drivers, updated 17.12.2007
 
 NightMan
post Dec 17 2007, 11:41 AM
Post #1


Frequent Member
***

Group: .script developer
Posts: 434
Joined: 1-October 06
From: Russian, Moscow
Member No.: 575


Russia


Actual only for VistaPE version 11.

In version 11 of VistaPE i add new logic for working with driver, now you can place all your drivers to "Drivers" folder at root of any device (CD/DVD/USB/HDD), vpeldr can find it and process, it search for "PCI\VEN_xxxx&DEV_xxxx" strings in inf file, and add drivers for present hardware, for detecting hardware i use "devcon.exe", for faster drivers processing you can use "Drivers index tool for VistaPE" script, it make "drvindex.cfg" file in drivers folder with index for all drivers.

Now it fully tested only with LAN drivers.

drvindex.cfg syntax and example:
CODE
#vendor device path_to_folder_with_driver
100B 0020 Drivers\L\N2
100B 0020 Drivers\L\N8
100B 0020 Drivers\L\Ns1
100B 0022 Drivers\L\D4
100B 0022 Drivers\L\L2


How it work:
sys->\windows\system32\drivers
inf->ANSI->disable CopyFiles command->\windows\inf
cat->NULL
other->\windows\system32
and delete INFCACHE.1 file - without this wpeinit can not find new drivers (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
 
 JonF
post Dec 17 2007, 01:35 PM
Post #2


Silver Member
****

Group: .script developer
Posts: 563
Joined: 7-January 07
From: Boston, MA
Member No.: 2,319


United States


Now, that is a great addition! I'll have to try it out.
Go to the top of the page
 
 
 powaking
post Dec 17 2007, 03:41 PM
Post #3


Frequent Member
***

Group: Advanced user
Posts: 227
Joined: 11-September 06
From: Fall River, MA
Member No.: 372


United States


QUOTE (JonF @ Dec 17 2007, 01:35 PM) *
Now, that is a great addition! I'll have to try it out.


Looks like time to go to v11.
Go to the top of the page
 
 
 mustang
post Dec 24 2007, 12:59 PM
Post #4


Member
**

Group: Advanced user
Posts: 34
Joined: 24-November 07
Member No.: 12,063


United States


NightMan,

I need help with this. I'm trying to add the driver for a Promise Technology Ultra133 TX2 Ultra ATA controller card. I know I have a driver that works because I can boot a Vista DVD and load the driver after I start the install process. The drive attached to the Promise card becomes visible.

I can't get it working in WinBuilder/VistaPE. I'm using WinBuilder 074 with VistaPE 011. I have devcon.exe in the Tools folder. I also downloaded the "Drivers index tool for VistaPE" script. I put the Promise drivers in the Projects\VistaPE-Beta\Drivers folder. It didn't work. The drive attached to the Promise controller is not visible. I guess I don't know what you mean by placing the drivers in the Drivers folder at the root of the device. Can you help me understand where to place the drivers?
Go to the top of the page
 
 
 NightMan
post Dec 24 2007, 01:20 PM
Post #5


Frequent Member
***

Group: .script developer
Posts: 434
Joined: 1-October 06
From: Russian, Moscow
Member No.: 575


Russia


try make "Custom\VistaPE\Drivers\Promise" folder at folder with winbuilder.exe and place driver here (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)

ps better way for SATA using included drivers (drivers-sata.script)... if it's not work, please contact to my by email (vistape@gmail.com) and send your driver...
Go to the top of the page
 
 
 mustang
post Dec 24 2007, 04:36 PM
Post #6


Member
**

Group: Advanced user
Posts: 34
Joined: 24-November 07
Member No.: 12,063


United States


Neither method worked. I've emailed the driver to you as requested.

Thanks for your help.
Go to the top of the page
 
 
 mustang
post Dec 25 2007, 04:13 AM
Post #7


Member
**

Group: Advanced user
Posts: 34
Joined: 24-November 07
Member No.: 12,063


United States


NightMan,

I was able to write a script to get the Promise Ultra133 TX2 card working in VistaPE. I sent it to you by email.
Go to the top of the page
 
 
 Arvy
post Jan 4 2008, 03:50 PM
Post #8


Frequent Member
***

Group: Developer
Posts: 322
Joined: 4-January 08
From: Canada, Parry Sound
Member No.: 12,578


Canada


Suggest adding Marvell's latest NDIS 6.0 drivers for their Yukon gigabit ethernet adapters to your drivers-lan.script package. It's a widely used adapter (in ASUS mobos, for example) and, for me at least, the NDIS 5.1 Yukon driver (yk51x86.sys) that is currently included in your LAN drivers package does not work under VistaPE.

You can get the latest drivers directly from the Marvell web site (link) or you can extract them from the drivers_yukon6.script (attached to this message) that I built myself.
Go to the top of the page
 
 
 NightMan
post Jan 10 2008, 11:44 AM
Post #9


Frequent Member
***

Group: .script developer
Posts: 434
Joined: 1-October 06
From: Russian, Moscow
Member No.: 575


Russia


Arvy
Thanks

mustang
i still not have any mail from you.... (IMG:../forums/style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
 
 mustang
post Jan 11 2008, 02:07 PM
Post #10


Member
**

Group: Advanced user
Posts: 34
Joined: 24-November 07
Member No.: 12,063


United States


NightMan,

I sent you the driver and the script again. Are you sure gmail works with attachments?
Go to the top of the page
 
 
 
 

There is 3 page(s)  1 Page : 2 Page : 3 Next page
 
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

>

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No new Posts Topic has attachments VistaPE 12 and Virtual PC Additions, Works 100% (minus sound)
15 madhopsman 427 Today, 08:27 AM
Last post by: TheHive
No New Posts Topic has attachments VistaPE - WIMCaptureImage ErrorCode 2
Finalizando VistaPE (MapNetwork Drive.exe)
0 Paulo Figueiredo 18 Yesterday, 10:19 PM
Last post by: Paulo Figueiredo
No new Posts Topic has attachments VistaPE and Wireless - Update - 3/5
Work in progress with screenshots
49 TheFro 9,582 Yesterday, 12:10 AM
Last post by: marpszon
No New Posts VistaPE and PointSec
Encounter problem and need advise
2 PJW 112 29th January 2009 - 04:35 AM
Last post by: PJW
No new Posts Topic has attachments VistaPE 12 RC1 out
please test and report here, thanks
131 ctmag 7,831 24th January 2009 - 08:30 PM
Last post by: JonF


 
menu_build_menu( "topicreferrals", new Array( img_item + " vistape drivers   9 clicks", img_item + " vistape drivers lan   5 clicks", img_item + " adding drivers to vistape   3 clicks", img_item + " vistape driver   3 clicks", img_item + " marvell yukon gigabit e...driver vista pe   2 clicks", img_item + " fazer download controla...er extensa 5420   2 clicks", img_item + " pci\ven_14e4&dev;_1693&s...subsys;_011c1025   2 clicks", img_item + " ape drivers   2 clicks", img_item + " vistape add drivers   2 clicks", img_item + " http://www.wilderssecurit...ghlight=atitlan   2 clicks", img_item + " 100b 0022 gigabit   1 clicks", img_item + " vistape lan drivers   1 clicks", img_item + " vistape mustang driver pack   1 clicks", img_item + " vistape load driver command   1 clicks", img_item + " ven_105a&dev;_3373   1 clicks", img_item + " add network driver vistape   1 clicks", img_item + " no boot promise ultra133 tx2   1 clicks", img_item + " broadcom vistape drivers   1 clicks", img_item + " vistape+lan driver   1 clicks", img_item + " driver index nightman   1 clicks", img_item + " add drivers vistape   1 clicks", img_item + " ethernet controller driver acer extensa 5420   1 clicks", img_item + " vistape integrate drivers   1 clicks", img_item + " http://www.wilderssecurit...ad.php?t=195405   1 clicks", img_item + " http://search.tiscali.it/...;collection=web   1 clicks", img_item + " drivers index tool for vistape   1 clicks", img_item + " vistape broadcom driver   1 clicks", img_item + " vistape drivers add script   1 clicks", img_item + " int├ęgrer des pilotes vistape   1 clicks", img_item + " ndis drivers for yk51x86   1 clicks", img_item + " vistape lan driver folder   1 clicks", img_item + " vistape devcon   1 clicks", img_item + " ven_105a&dev;_3373 vista   1 clicks", img_item + " vistape and drivers   1 clicks", img_item + " vistape drivers index tool for   1 clicks", img_item + " mustang add drivers vis... vistape script   1 clicks", img_item + " vistape sata driver   1 clicks", img_item + " add driver vistape   1 clicks", img_item + " vistape boot lan   1 clicks", img_item + " add sata controller dri...iver to vistape   1 clicks", img_item + " vistape is not detecting ethernet   1 clicks", img_item + " dos file for marvell yu...l yukon 88e8071   1 clicks", img_item + " ape script   1 clicks", img_item + " network drivers to vistape   1 clicks", img_item + " driver vistape   1 clicks", img_item + " ape driver   1 clicks", img_item + " add wireless drivers to vistape   1 clicks", img_item + " g.exe command syntax   1 clicks", img_item + " vistape adding driver   1 clicks", img_item + " ape drivers custom   1 clicks", img_item + " vistape drivers-sata.script   1 clicks", img_item + " pci\ven_105a&dev;_3373   1 clicks", img_item + " vistape drivers mustang   1 clicks", img_item + " vistape lan driver   1 clicks", img_item + " marvell yukon vistape driver   1 clicks", img_item + " drivers boot   1 clicks", img_item + " vistape cannot find network card   1 clicks", img_item + " web install vistape drivers   1 clicks", img_item + " yk51x86 ndis drivers   1 clicks", img_item + " vistape add pilote   1 clicks", img_item + " vistape +integrate netw...network drivers   1 clicks", img_item + " peimg.exe insert nic   1 clicks", img_item + " manually load driver vista pe   1 clicks", img_item + " 88e8071 dos drivers   1 clicks", img_item + " vistape add hardware   1 clicks", img_item + " vistape broadcom   1 clicks", img_item + " driversindextool   1 clicks" ) );

RSS "Boot-Land.net", "WinBuilder" Lo-Fi Version Time is now: 31st January 2009 - 08:35 PM