IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Recommended
BootDisk.com

Active Users

 
Reply to this topicStart new topic
Laptop display problem, Display adapter won't install: screen aspect ratio distorted
mango
post Aug 29 2008, 05:19 AM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Thank(s): 0
Joined: 25-August 08
Member No.: 17,629


United States


Hello to all:

I've been working with Winbuilder for a week, and I've made a functional LiveXP BootSDI CD. But it has one annoying problem that I've been trying to fix. The system boots up to a display with the aspect ratio distorted, stretched horizonally. Resetting the resolution doesn't help. The device manager shows 2 display adapters listed as "VBE Mimiport - Standard PCI Graphics Adapter" and "VBE Mimiport - Standard PCI Graphics Adapter (VGA)". Both have ! next to them and details say device cannot start.

My computer is a Dell Inspiron laptop with a 5.4 inch high definition screen, with maximum resolution of 1680 x 1050. The display adapter is a Mobile Intel 945GM Express Chipset, which LiveXP has been unable to install. I tried the Driver Import PE. It found the driver and then said it was installed successfully. But the video controller properties says the drivers for this device are not installed. So I click on "reinstall driver". The hardware update wizard finds the correct driver and attempts to install it, but then says "There was a problem installing this hardware - Mobile Intel®945GM Express Chipset Family - An error occurred during the installation of the device. The I/O operation has been aborted because of either a thread exit or an operation request.

All the driver files are already in the x\i386\system32 folder. Is there a way to incorporate installation of the Intel 945GM driver into the LiveXP build? I tried to create a script for this with all driver files attached, but with no experience in script writing I really didn't know what I was doing.

I haven't found info on this topic in the forums, so I need to turn this problem over to the experts. Any advice as to how to fix the display will be much appreciated.

Thanks for your help!

Mango

Go to the top of the page
 
+Quote Post
« Next Oldest · Support and Bug reporting · Next Newest »
 

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Display Mode: Standard · Switch to: Linear+ · Switch to: Outline

Track this topic · Email this topic · Print this topic · Subscribe to this forum

RSS Lo-Fi Version Time is now: 12th October 2008 - 08:52 AM

W3C XHTML • © 2008 Boot Land • All rights reserved • W3C CSS