> How to add Drivers ?, in a "VistaPE" already built !!!
Haiphong
post Sep 27 2007, 01:58 PM
Post #1


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 90
Joined: 6-January 07
Member No.: 2,297



Hello Everybody,

I would like to know how to add a driver to a "Vistape" already built. How can I do ? In effect, it is not possible to plan to use all drivers which they need . The Result of Compil by "WinBuilder" would be too big for not enough use which they will make. For sample, Video and Audio Drivers.

Thanks for your Help !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Digg this topic Add to my del.icio.us  
Start new topic
Replies (1 - 6)
steelbone
post Sep 27 2007, 02:05 PM
Post #2


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 34
Joined: 6-September 07
Member No.: 10,485


Austria


t's not quite clear to me ;(

would you like to implement new drivers or would you like to shrink the driverpool of vistape?!?
;(
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Haiphong
post Sep 27 2007, 02:21 PM
Post #3


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 90
Joined: 6-January 07
Member No.: 2,297



QUOTE(steelbone @ Sep 27 2007, 02:05 PM) *
t's not quite clear to me ;(

would you like to implement new drivers or would you like to shrink the driverpool of vistape?!?
;(


Hello Steelbone,

To implement New Drivers on a VistaPE" already built.

Thanks for your quick reply.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
booty#1
post Sep 27 2007, 02:32 PM
Post #4


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 182
Joined: 30-March 07
Member No.: 4,830


Germany


QUOTE(Haiphong @ Sep 27 2007, 04:21 PM) *
To implement New Drivers on a VistaPE" already built.

Well that can be done. Everything you need is included in the Windows AIK.
  1. You have to copy the content of the VistaPE-ISO to a directory.
  2. Mount the file sources\boot.wim using imagex.exe.
  3. Integrate the driver using peimg.exe /inf=<path> WimMountPath\Windows
  4. Apply the changes to boot.wim (see imagex.exe help)
  5. Rebuild the VistaPE ISO
For a more detailed version how to integrate drivers, please read NightMan's post

booty#1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
steelbone
post Sep 27 2007, 02:42 PM
Post #5


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 34
Joined: 6-September 07
Member No.: 10,485


Austria


hi.

hm if you generate already your vistape you can temporarely work with "drvload". this will load the driver on the fly.


but it's recommendable to integrate the most importent drivers bevor creating the iso.


with "imagex" image mounten then with "peimg" driver install. after that with imagex do unmount + commit.

recreating the iso.

so i hope i didn't missunderstood ;(

regards

steelbone

PS: Booty was faster then i (IMG:../forums/style_emoticons/default/wink.gif) please delete my post
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Haiphong
post Sep 27 2007, 02:50 PM
Post #6


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 90
Joined: 6-January 07
Member No.: 2,297



Hello booty#1,

I do a try and I tell you about.

Thanks !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
powaking
post Sep 28 2007, 02:32 AM
Post #7


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 88
Joined: 11-September 06
From: Fall River, MA
Member No.: 372


United States


QUOTE(Haiphong @ Sep 27 2007, 02:50 PM) *
Hello booty#1,

I do a try and I tell you about.

Thanks !!!


There's a script for VistaPE to integrate drivers. This is done at the beginning of the process of creating the ISO. May want to check that out. You can easily add your own drivers, just a matter of copying the files into the folder. This process does take a long time though.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
« Next Oldest · VistaPE · Next Newest »
 

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Added scripts not showing in final vistape build
2 abuthemagician 106 9th October 2007 - 06:06 PM
Last post by: Nuno Brito
No New Posts Pinned: How to determine if a file is redistributable
Files within .scripts or hosted on boot-land servers
1 jaclaz 68 8th October 2007 - 10:48 AM
Last post by: psc
No new How can this be done?!
Directory must stay portable
20 DaemonForce 359 7th October 2007 - 09:31 AM
Last post by: jaclaz
No new Topic has attachmentsAdding Programs to VistaPE in menu
17 speed45 3,200 1st October 2007 - 07:13 AM
Last post by: online
No New Posts how can i add extra shortcut
adding addition avariable and shortcut to script
7 carfan 257 28th September 2007 - 03:27 PM
Last post by: pedrole15


 

Display Mode: Switch to: Standard · Linear+ · Switch to: Outline

Track this topic · Email this topic · Print this topic · Subscribe to this forum

- Lo-Fi Version Time is now: 12th October 2007 - 04:31 AM

MKPortal ©2003-2006 mkportal.it