Digg this topic Add to my del.icio.us Submit to SlashDot 9 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> ~NativePE~, [Added]: XP SP3 Support
Rating 5 V
thunn
post Mar 3 2007, 10:41 PM
Post #11


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 373
Joined: 27-July 06
From: Queens, New York
Member No.: 75


United States


OK. I've performed some tests during which I discovered an issue with the just released WB, version 68beta9.
During the build the "default" hive is not unloaded and the build fails. Perhaps something can be modified in the hives factory as a work around, more testing is needed but this is problem area.
Until this is resolved please use WinBuilder 68beta8 to test this kit which performs as expected.

My other system just booted a test with a RAMDisk script in use. Everthing works.
To make sure the ramdisk script will function, do this:
1. Set the ramdrv letter to B: in define fundamentals.
2. Check the ramdisk script box to enable it.
3. In the FBWF script settings uncheck the option to define the %tmp & %ramdrv variables as X:.

The last step may or may not actually be required because the ramdisk script will be the script to define the settings mentioned because "Ramdisk" is run after "FBWF". (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

I'll be uploading an update very shortly that includes minor changes in the nativeEX base as well as some other things some of you should enjoy. (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunn
post Mar 4 2007, 08:57 AM
Post #12


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 373
Joined: 27-July 06
From: Queens, New York
Member No.: 75


United States


(IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/w00t.gif)
A fresh project folder has been uploaded, updates include...
- Latest nativeEX with minor changes, e.g., txtsetup loader prompt option re-added.
- Acronis scripts, DiskDirector and TrueImage, are included with a file list, if no files and sellected, prompts user w/info. (not selected by default).
- New option added to main project page, a button to clean the temp files from the last build. Unlocker.exe is extacted from the script and used silently to free locked folders for deletion.
- The RAMDisk script is enabled and now has an option to sellect between QSoft OEM and Extended drivers. While both drivers are stable each seems to have it's limitations. Switch them as you see fit. Avast is the only application that should use the ramdisk enough to cause it to 'complain', The OEM driver seems to work without issue in this case. You may want to set it to 64MB. for scanning your system.
...
Hopefully Peter or someone else can assist w/testing using a non-English source.
Tests with XPsp2-En went well using WinBuilder 68 beta8.
It's 4AM in NYC...G'night all. (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/yawn.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nuno Brito
post Mar 4 2007, 12:05 PM
Post #13


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 4,279
Joined: 13-July 06
From: Azores
Member No.: 1


Portugal


Unlocker is a nice addon!

Nice updates!! (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
psc
post Mar 4 2007, 12:21 PM
Post #14


Guru
***

Group: .script developer
Posts: 3,152
Joined: 14-July 06
From: Korschenbroich, Germany
Member No.: 3


Germany


QUOTE (thunn @ Mar 4 2007, 09:57 AM) *
Hopefully Peter or someone else can assist w/testing using a non-English source.
Tests with XPsp2-En went well using WinBuilder 68 beta8.
It's 4AM in NYC...G'night all. (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/yawn.gif)


Tested with WinBuilder 68 beta8 XP SP2 German.

Same result as before:
No start of PENetwork, Start > Programs empty.

Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TheHive
post Mar 4 2007, 12:30 PM
Post #15


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 1,887
Joined: 14-July 06
Member No.: 5



Dowload youre whole project from scratch on its own NativePE Test Folder using WinBuilder068 Beta9 Updated version.
I would recommend using Qemu from LiveXP. The older one. This new one is real slow to come up and when you launch Opera for example it seems like it is not launching. I have to wait a while before seing it.

The default setup of scripts created a good bootable ISO. No erros while booting or while completed bootup to desktop.
Attached Image




I see you took out the CMD option.

When selecting the Avast script it takes a while to show the gui part of of the script to show up.


When testing Avast on Qemu when it boots up Avast downloads something instead of launching avast the program.
Attached Image


So when i click on Avast it downloads a 5MB file. Then that is done but Avast doesnt launch. I click on the Avast shortcut again and its doing its thing and I get a message about not having enough Ram again. This means I have to restart Qemu again with more RAM and Redownload the 5MB file again.
Attached Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TheHive
post Mar 4 2007, 12:38 PM
Post #16


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 1,887
Joined: 14-July 06
Member No.: 5



Suggestions to the Acronis Scripts.
In the Script gui there is a line that says that the user should see the filelist.
I dont know if Winbuilder has an option for the following.
It would be better if the user could click on a link and use the Winbuilder Web tab to show the information in the Acronis-filelist.txt.

Recommend disabling UPX by default. That way more people will create a working ISO that will boot fine with less RAM.

In youre case for the project I would also recommend using the WB Manager.
It will allow you to specify a good name like

Basic Build using less RAM - Default - No compression and uses less RAM.
Medium - Uses more RAM but files are compressed to save space on Final Build.

Name can change to better suite the Layouts.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
psc
post Mar 4 2007, 01:19 PM
Post #17


Guru
***

Group: .script developer
Posts: 3,152
Joined: 14-July 06
From: Korschenbroich, Germany
Member No.: 3


Germany


QUOTE (psc @ Mar 3 2007, 04:41 PM) *
  • XP SP2
    • German: Boot into ISO ok
      Network: PENetwork did not start automatically
      after manual start, Opera went to Google
      Start > Programs: empty
...

But the 'German' results show, that the project is not 'source safe'.
Maybe the FWBF files cause some troubles. I'm sure they are from an English CD.


I tested in original nativeEx_barebone
Added FBWFldr.Script
Disabled Ramdrive.Script
Set Ramdrive to X: in !Fundamentals.Script
Checked 'Set Ramdrive to X:' in FBWFldr.Script.

Result: Same as above.

Conclusion: ISO with FBWFldr.Script does not run properly when made from German source.
Propably: ISO with FBWFldr.Script does not run properly when made from non-English source.

Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nuno Brito
post Mar 4 2007, 03:29 PM
Post #18


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 4,279
Joined: 13-July 06
From: Azores
Member No.: 1


Portugal


thunn, don't forget to upload a script.project file with a clean source directory, otherwise there won't be any message outputing that the source is not valid (the "nudge" effect.. ) for other users (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/thumbsup.gif)

It took a bit longer to startup - probably because of the qemu version has theHive mentioned, and network hasn't worked as expected - but this is likely because of my connection.

The start menu bar would probably work better in classic mode to ease viewing all the programs.

CD/DVD burn program looks really cool and easy to use.

Also liked the overall presentation of programs like foxIt, netmeter and sala's password renew and the overall automated process for RAM boot - they worked very well.. (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)

Then I've noticed that Avast wasn't selected by default, checked out the script - really good design. The only problem is that it takes a really long while to load the script into memory just read the interface section - this will be something that I will work to see fixed over the next weeks.

Keep it up!! (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TheHive
post Mar 4 2007, 04:03 PM
Post #19


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 1,887
Joined: 14-July 06
Member No.: 5



Avast running and scanned drives on Vmware.
Attached Image


Attached Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunn
post Mar 4 2007, 08:03 PM
Post #20


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 373
Joined: 27-July 06
From: Queens, New York
Member No.: 75


United States


Thank you all for testing my project!
To address various questions / commects...

-->Hive, you ran avast and the VM ran out of memory, just set VM mem to 512MB. & ramdisk to 64MB. (I'll change the ramdisk setting). What do you guys think about setting the new RAM value standard to 512MB? If a user has 512MB, Using 384MB. doesn't leave much to work with. If you don't have 1GB. of RAM for your test machine, I say it's time to break the piggy bank. (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
--Sometimes when you run avast for the 1st time It will update, but not load the GUI. After 1st launch all is normal. It's odd. The loader script I wrote is correct and functions normally in my full 250MB. PE suite, It's very minor. You'll notice a silent vps update is performed if NET is active. Also, it will load faster if you check "unpack at startup" and it won't delay startup much at all, it unpacks as other startup items continue to run.
--The suggestion about using WBmanager is a good one, I'll make other build settings for users in the near future.

-->Peter, I'm guessing if you add a FBWF to a plain nativeEX with nothing else it also has a problem. You're not the only one to have this trouble. Russian users report that even though the FBWF driver is supposed to be multi-language, it has a problem with some non-English characters. This was actually the reason I included many different drivers to choose from in case it might help. However, the driver really is not for XP / Srv2k3 anyway, in fact, the final version which addressed this issue won't even work. Disable it and use one of the ramdisk drivers, that's all you can do. Thank you for performing the tests!

A quick bit of info. on today's project update...
- New script: DefragNT, for basic defragmenting of NTFS volumes, very small prog..
- Clean project temp files button now works perfectly and completely unlocks the %basedir% (main folder) so no active handles are left open. (user's may not notice a diff.)
- The Ramdisk script was replaced because it was corrupted durring an upload. This may help a few things. (IMG:http://www.boot-land.net/forums/style_emoticons/default/laugh.gif)
- Acronis scripts UI updated.
- Minor cosmetic changes to main UI.
- I've changed a few settings mentioned above including...
FBWF: Free space reduced a liitle, now 10% of RAM vs. 15%. Driver version switched in settings.
Ramdisk: Now set to 64MB., avast won't run out of memory if enabled.
~enjoy!
Reason for edit: update
Go to the top of the page
 
+Quote Post
« Next Oldest · Projects · Next Newest »
 

9 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Members Who Viewed Topic Today ()

 

Display Mode: Standard · Switch to: Linear+ · Switch to: Outline

Track this topic · Email this topic · Print this topic · Subscribe to this forum

RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th October 2007 - 11:09 AM

MKPortal ©2003-2006 mkportal.it