IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Recommended
BootDisk.com

Active Users

44 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
Live XP minor findings & addings for contribution, lancelot livexp tracker :)
Rating 5 V
 
Lancelot
post Aug 11 2008, 09:16 AM
Post #1


Bug Catcher
***

Group: Advanced user
Posts: 675
Thank(s): 48
Joined: 8-May 08
Member No.: 15,072


Turkey


Welcome to the 1st main post,
When things here solved or added etc., it is deleted in 1st post, so dont surprise if it gets shorter (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)
When new things are found and documented it is added to 1st post, so dont surprise if it gets longer (IMG:../forums/style_emoticons/default/hyper.gif)
As you already can create a new topic, You can also post any issue if you want to this topic.
(also issues are collected by me to this topic when noticed)

***Issue (solution found, will be deleted in future when added to project):
When there is no real network adapter, penetwork cant start, causing some utilities dont work (i know O&O defrag so far)
Highly probable solution will be a Virtual network adapter in case no real network adapter exist
For more info: Case started here ------> And continued here , issue solved with beta of penetwork will be solved permanently with final penetwork.

***Issue: (solution found, will be deleted in future when added to project, new penetwork script has this feature which will make this issue deleted when this feature is accesable using script.):
Random computer name support for network? (probably more than 1 people in lan using livexp)
here is report from esgaroth

QUOTE
***Suggestion:
Messenger 4.7 can be on livexp too, 4.7 is supported by microsoft for a long time as MS gave messenger 4.7 with xp cd.
i asked here http://www.boot-land.net/forums/?showtopic=5421 but no answer yet.
anybody have a messeger 4.7 plugin for bartpe?

***Suggestion:
netmeeting (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif) , just for fun, nothing serious, i have emotinal feelings about netmeeting, it is still nice on lan, also nice for drawing pictures together over lan.



------End of post issues------
(for some reasons, i put them in the end of post #1)

***Issue: (as galapo wrote "it would require a re-write and change of logic by the imdisk driver" here no recent expectation for solution (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif) , SetPageFile script will mostly suit demand for pagefile which will be nice to use essentially with pendisk)
how to make a page file with imdisk, so pagefile can created in ramdisk or bootsdi. (look Galapo's posts)
how to make a page file for livexp for the utilities that needs a pagefile --> look mini solution
maybe minimum 6mb, max(large number) of a pagefile under ramdrive (B:\) can be nice,
look link for the issue
http://www.boot-land.net/forums/index.php?...ost&p=42098
also i tried SetPageFile1008.cab but couldnt suceed.
ps: you can try this script to see if pagefile works correctly. http://www.boot-land.net/forums/?showtopic=5493
For info about pagefile subject look:
post 102 Galapo
post 186 Galapo
mini solution:
SetPageFile script , works nice with realhd, but dont like to work with imdisk as galapo described in posts.
+ thunn wrote a script PePageFile.Script for pagefile, but it doesnt work with livexp 'cause of reason galapo described.
+ mounting images fail when images are in ramdisk, probably 'cause of reason galapo described.

***Info
UniversalVideoDriver.Script
- i got an issue with UniversalVideoDriver.Script that makes me not to enable it anymore, for incase situations i made it manually installable, more info here
- when lookin in script, i had always this error
Picture
so i encode license file again, and problem solved causing another problem of not extracting license file to script directory, so i extract it myself (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)
here are downloaded and modified versions
http://lancelot.winbuilder.net/5F/Universa..._Downloaded.rar
http://lancelot.winbuilder.net/5F/Universa...00_Modified.rar

***Info
When trying full livexp setup (after reading "Stray registry entry"), i got an error screen.
I couldnt reproduce it and as i immediately start trials i deleted the iso that happened,
after the first full build it never happened again,
just writing here to keep it in mind:
----ExpEnvVar.exe:
at startup before desktop shell comes this screen come:
http://img146.imageshack.us/img146/5426/1564jn1.png
after desktop shell runs this screen comes again.

***Info
Using fbwf enable, dera and i have different results. With fbwf enabled with 128mb, for a single file: dera can copy up to ~80mb, i can copy up to ~134mb
for more info: post 398,post 399,post 403,post 409,post 410

***Issues about OleSupport ( Script from fxscrpt )
1) look post 344
devmgr.dll is not registered in PE (SP2 not visible, because pre-registered, SP3 not registered)
AND
devmgr.dll is unregistered on my host pc. (my computer > manage > system > no device manager)
(run regsvr32 devmgr.dll on host to repair)
2) 'Stray registry entry' http://www.boot-land.net/forums/index.php?...ost&p=45737
getting the following registry entry created on my local host machine when building LiveXP: 'HKCU\WB-Temp\System\CurrentControlSet\Control\Windows\ShellErrorMode'.
3) for me with 2k3x64 , i have an experimental IE6 script, which works after registring dll, but dont work with oleout feature (all same order)
**
a) one should remember the already known issue about olesupport.script that is well explained by medevil at post 299
(IMG:../forums/style_emoticons/default/cool.gif) and an Explanation post 16 of Peter from 'Stray registry entry' topic


***Issue (Minor) hostnic script ( Peter's script )
hostnic script look post 219, simply there should be something that should stop hostnic to install when there is no fbwf or bootsdi. Also there should be a warning in gui of hostnic. (like driver import pe script)
also
why Locked=True (IMG:../forums/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

QUOTE
***X64 Related (i believe)

***IssueX64: minor bugy - !WBVerify.Script (Peter's script) - Solution found written at the end:
quote of post 335:
a bugy with x64 compatibility for !WBVerify.Script
__when a verify error occurs, log file is created with opening notepad
but with 2k3x64 , notepad dont open with notepad giving the error in picture:
http://img379.imageshack.us/img379/8349/wbverifyx64aq0.png
__same incident happened with kickarse's hwid utility (which made me remember i forgot to report this issue)
http://img212.imageshack.us/img212/8749/snap1la9.png
and i found a solution for this
http://www.boot-land.net/forums/?showtopic=5747
i hope this helps
For !WBVerify.Script my solution for XP64:
Change this line:
If,%cnt%,NotEqual,0,ShellExecute,Open,"%VerLog%",""
to
If,%cnt%,NotEqual,0,ShellExecute,Open,"Notepad.exe","%VerLog%"


***IssueX64: autolocalization script ( Peter's script ) - Solution found which should be prepared manually, written at the end:
autolocalization script gives errors when host is x64 (maybe it is x64 fault, maybe not as peter says, maybe reason is script or maybe reason is i use 'winbuilder 075 beta 4' or maybe reason is winbuilder 074) (also tested with wb075b5)
for more info look post 256 to post 266
Enableing autolocalization dont give error in log but shortcut icons on desktop dont load and font problem with browser (opera or ie) when i go to some turkish websites.
detailed report is at post 245
Manual solution:
By dera's advice (post 246) i created a script for myself (i use xpsp2eng as source, turkish keyboard) by taking regs from a xpsp2x86 eng OS which is configured to use TR. Here it is (ONLY WHEN ENGLISH SOURCE USED to have TURKISH FONTS enabled): http://lancelot.winbuilder.net/5F_scriptsl...Eng-Font_TR.rar
Masters decide for more permenant solution (IMG:../forums/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

***IssueX64: (solution found will be deleted when fixes are made)
Acronis-DiskDirector10.script x64 compatibility
read post #168 for more info
http://www.boot-land.net/forums/index.php?...ost&p=42765
Acronis-DiskDirector10.script developer site informed
solution:
dont use "get files" option in acronis disk director 10 script if you are using x64 OS. Provide files by installing add on a x86 system (that is what i do).

***IssueX64 (solution found but as script writer MedEvil dont put x64 compatibility to script, till a new official winbuilder released, it will remain in list with modified cdopera script i made which solves issue with current official winbuilder, look cdopera page for more info)
*cd-opera.script .url association malfunction post #164
*cd-opera.script x64 compatibility (solution found will be deleted when fixes are made)
read post #153 for more info
Cd-Opera script development page Informed
Soution (for both):
i made some changes in Cd-Opera.script, x64 users can easly use it instead of existing Cd-Opera.script , also it wont have effect on x86 users too.
Here is to download


ps: Following post #3 is to look or to remember solved issues.
Reason for edit: Replaced 'Code' by< 'CodeBox' to make post more readable
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Galapo
post Aug 11 2008, 10:02 AM
Post #2


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 1,783
Thank(s): 86
Joined: 16-July 06
From: Sydney
Member No.: 11


Australia


Thanks Lancelot for your tests and report!

I think I'll add some things to the tweaks script the next day or two.

A few comments:

HoJoPE script should copy C_1252.NL_ if it is needed by the system.

OLETHK32.DL_ should be copied by the nero script if that program depends on it.

notepad.script should be fixed so that opening of files works (it's annoyed me too, but I haven't gotten around to fixing yet).

Thanks,
Galapo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lancelot
post Aug 11 2008, 12:08 PM
Post #3


Bug Catcher
***

Group: Advanced user
Posts: 675
Thank(s): 48
Joined: 8-May 08
Member No.: 15,072


Turkey


Galapo:

"HoJoPE script should copy C_1252.NL_ if it is needed by the system."
yep i learned from with 1st experience with tr support it is about HoJoPE script, nope it is not copied with tr source, yep copying it fixes all known problems.

try notepad association script i made, it fixes double click and .reg->edit problem

here are new things i remember:
one of acronis (probably true image) needs MSVCP71.DLL and MSVCR71.DLL to run properly.

i added ErdRoot.exe (which was in sherpya's erd2003 xpe plugin if i remember right) and put shortcut for it in case someone needs to set enviromental variables of target_root (regexpander use this env variable too if i remember right, but it finds windows folder itsself and do automatically and set the env variables, but when regexpander finds more than one windows it asks for which to use). ErdRoot is very mini file (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif) .


ps: just a note for web admin: hehe now wide screen problem with codebox (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif) , there was no wide screen problem when only code used (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif) maybe reporting this is good too.

edit: extra_setting_Lancelot had a minor bug and fixed now


following quotes are connected to post #1 of the topic:


QUOTE
*****Rejected Subjects
QUOTE
***Suggestion
DisplayProperties.Script at screensaver startup section, can we have "none" option
post 361
also following posts leading to Rejection of this Suggestion






QUOTE
*****Reminders of some old/solved issues:

%ramdrv%=B: question
QUOTE
***question
%ramdrv%=B: gone with new 4 - BuildModel.Script and not exist in tempe, any plan to get it back?
look post #140
**Answer:
look post #148 for more detailed question, and look post #149 for answer from peter


x64 compatilibty issue 1
QUOTE
i only realize when using bulkrename script right click feature. look here for more info
Solved:
@ ALL: NEVER USE #$pProgramFiles#$p in registry operations, use %PE_Programs%
Lool Post #153 and following posts for more info
As written in post #155 fixes relevant to this subject will be made for Acronis-DiskDirector10.script and CD-Opera.script too.
although you shouldnt use #$pProgramFiles#$p in registry operations (IMG:../forums/style_emoticons/default/thumbdown.gif)
you can use #$pProgramFiles#$p in creating shortcut (IMG:../forums/style_emoticons/default/thumbsup.gif)


Peter take this option out of "4 - BuildModel.Script" and told it will be in a seperate script. look post for more info
QUOTE
***Noticed thing (no issue noticed by me because of that):
in "4 - BuildModel.Script",
in changing source from 2k3 to xp (vice-versa), or xpsp3-xpsp2 or 2k3sp2-sp1 or source language.......
wont it be better to change line
[Convert-Info]
If,NotExistFile,%ConvertIni%,FileCreateBlank,%ConvertIni%
to
[Convert-Info]
If,ExistFile,%ConvertIni%,FileDelete,%ConvertIni%
FileCreateBlank,%ConvertIni%
i dont know exactly how convertion takes place and i dont have an issue about this, just reminding by obeying common sense.



Fix made to HivesFactory Version 46 to supress this warning. look post for more info
QUOTE
***Info
just info in case you have this warning:
unnecessary warning from "3 - hivesFactory.Script" that happens time to time
(i dont know when it happens and when not)
(when source is xpsp2 enu, 2k3 enu, xpsp2 tr, 2k3 tr)
RegDelete - Failed to delete registry key in: [HKLM\WB-Software\Microsoft\Active Setup\Installed Components],{4b218e3e-bc98-4770-93d3-2731b9329278}
This Warning means:
"3 - hivesFactory.Script" want to delete reg key of Internet Explorer Windows Marketplace, but as reg key is not there it is not deleted.
So dont worry with this warning (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif) .
ps for regular users: look warning description from Peter (psc) if you have a misunderstand meaning of warning with winbuilder.


QUOTE
***Issue (solution found, will be deleted in near future when added to project):
LiveXP Search option / Find Target issue:
Solution: disable "setting file manager to explorer view" in "Explorer shell TWEAKS and SETTINGS.script", "setting file manager to explorer view" will be fixed in future so i will remove this issue :>.
for more info, look these:
suspect: 7 - OLESupport.Script
look dera's post 80
Also a note, Find Target works with galapo that opens the folder but dont select file (look post)
issue solved with some sources
now continues from here
*sub issue with "Explorer shell TWEAKS and SETTINGS.script", look post #142 #143 #144


QUOTE
***Issue: (very simple, not essential)
"Quick Launch shortcut to Windows Explorer" bugy
1st i do this setting with winbuilder gui
Basic--->Shells----------->Explorer-------------------->Quick Launch shortcut to Windows Explorer==>YES
than
when i click "Clean Temporary Files", and start build i got 2 errors
AddVariables - File [%ActiveShell%] was not found!
Failed to find section [Add-Shortcut] in file: [%ActiveShell%]
(under [%BaseDir%\Projects\LiveXP\Basic\Shells\Explorer.Script] section,
in subsection [%BaseDir%\Projects\LiveXP\Basic\Build\4 - buildModel.Script])
rerunning script solves the problem eventually,
also a script can be added to another stage of build, i wait galapo decide what to do.
Here is the log file:
http://lancelot.winbuilder.net/log_20080818_130454.rar
Solution (for now):
Don't use "... shortcut to Windows Explorer" options in Explorer.script
or if you use, build twice


QUOTE
***Issue:
Some utilities dont like uppercase, like Firefox3,
CreateISO needs an additional feauture i guess
Read this post (and relevant previous posts) for additional info


QUOTE
***issue (minnnnnor, only cosmetic):
TAHOMABD font issue, makes desktop startmenu etc. bold.
look post 182 for more info and following posts.
*
Fix made inside Essentialfonts.script so arial font is used in apperance now, see dera's post 190 for fix http://www.boot-land.net/forums/index.php?...ost&p=43069


QUOTE
***issue (minnnor):
"verify project" dont give warning when temppe disabled,
solution: Don't disable temppe. (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)
look post #136 & look post #140


QUOTE
Above issues solved with first essential fonts script (v7) and finally with more centered way hojope script (wb075b5 needed), thanks a lot to fxscrpt:
***Issue (Very Minor)
Izarc have a very minor right click issue, i reported it here
http://www.boot-land.net/forums/index.php?showtopic=2900
***Notice:
Tahamo bold issue already fixed for me with EsentlFonts.script
there are some findings that can be useful so maybe making a fix with hojope (or maybe not) can solve Tahamo bold issue with a more centered way.
Peter decide what to do, i put a notice to 1st post, here is the topic page to get more detailed info
http://www.boot-land.net/forums/index.php?showtopic=5720
Also fxscrpt wrote in this topic:
"if tahoma font is not installed all seems ok , because arial is used.
if tahoma is installed (eg by EsentlFonts.script) all seems ok, because default settings of using tahoma
are overriden by EsentlFonts.script to use arial. i dont know whats wrong with EsentlFonts.script, but
running [Process-reg] in this script causes on my build a problem (Process Explorer does not start)"
processs explorer starts in my builds with my livexp, i demended log file but as hojope discussion is more essential i couldn reproduce, just putting one more notice in case.
***Issue (Minor) (Reason found)
OverDisk script look post 221
unreproducable by galapo but i never able to OverDisk work at my livexp. Probably reason is sth about using 2k3x64 as OS, one day i will find out the reason of this. (similar things happened before, i call this de ja vu now which means again 2k3x64 OS problem without knowing the reason)
**Solution found (by luck and dera):
Reason is my not enableing autolocalization script because it gives errors when i enable it (maybe it is x64 fault, maybe not as peter says, maybe reason is script or maybe reason is i use 'winbuilder 075 beta 4' or maybe reason is winbuilder 074), with disabled autolocalization OverDisk dont work.


QUOTE
***Issue (Solution found fix is waiting to be made)
localeAdditions.Script under livexp dont have support for hungarian to add arialbd.ttf (and also c_1252.nls)
for hungarian
If,%locale%,Equal,0000040e,........
Issue was resulted here with Peter's confirmation
http://www.boot-land.net/forums/index.php?...ost&p=42797



QUOTE
***Issue
'5 - TempPE.script' suggestion, post 225 of dera
QUOTE
I think it would be good to put a warning that the '5 - TempPE.script' not compatible with WB074
(at least now seems to me it is not compatible but maybe I am wrong)

*Solution
may be unneccasary becouse new hojope needs wb075


QUOTE
***
DisplayProperties.Script update to v8 solves new hojope crash problem


QUOTE
***Suggestion for the mmc.script from fxscrpt
look post 313



QUOTE
***Suggestion:
Internet explorer 6 can be on livexp too for people who like it, but i dont know how, ultrabootwin cd who use pebuilder have internet explorer, so why not live xp too. I dont have any exciment to put ie to livexp, advantages may be: the language of ie will be the language of source automatically ; it comes from source so .script file will be small ; and everybody knows how to use ie, i never use ff and i know people that never use opera (and safari, and.....)etc.
**Answer:
dera prepared a IE6 script, which must be used with xpe_crypto.script


QUOTE
***Suggestion for mmc.Script from fxscrpt
please add
Expand,"%source_win%\dmocx.dl_","%target_sys%" to [InstallMMCCore] or to [InstallDeviceManagement]
(no devices in device manager , if disk management is unselected in mmc.script.)


QUOTE
***
localeAdditions.Script need to be updated for hungarian support, script already in nativeex


QUOTE
********
new wimpack.script cause vbverify
look post 343


QUOTE
***Issue ( post 348 )
in DisplayProperties.Script checking the option: Show"Colormanagement"Tab
after build
i open explorer and click "search" , than livexp crashed


QUOTE
***Issue (Minor) post 343
FixShellWinlogon.Script cause a minor thing, would be fixed when combined with misc settings in future i guess, just written here to remind.


QUOTE
***Suggestion for DisplayProperties.Script from dera
pCheckBox10="Show""Colormanagement""Tab",1,3,200,165,170,18,False
If,%pCheckBox10%,Equal,true,Expand,"%source_win%\mscms.dl_","%target_sys%"
also a reg adding
(reason asked at post 342 answered at post 346 with very detailed explanation)


QUOTE
***Suggestion for OLESupport.Script from dera
look post 325
Problem about search box is solved but it is sth to remember (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)


QUOTE
***Issue (Minor)
create iso script needs a warning for fbwf that fbwflib.dll and fbwf.sys must be version 2.0.965.0
maybe script can check .dll and .sys files (i dont know if winbuilder do that or not)
or highly probably a text warning will be enough on gui of create iso script.
An issue happened when a user tried to use another version of fbwflib.dll and fbwf.sys which cause bad things reported in boot-land in another topic.
Solution:
feature added to createiso by galapo, look post 345


QUOTE
***Suggestion:
thun's script is very nice for fbwf http://bartpe.boot-land.net/Projects/BartP.../FBWFldr.Script
it has percentage option (%10) and ready to use fbwf versions
Maybe it will be nice to use the abilities of this script in livexp project
I find a temporary way to use this script in Livexp but it will be better i guess to have this script with abilities of livexp nature.
- rename FBWFldr.Script to bFBWFldr_thuun.Script
- in script with notepad change Title=FBWF with Cache Threshold Adjust to Title=bFBWF_thuun with Cache Threshold Adjust
- in script with notepad change Level=5 to Level=7
- copy bFBWFldr_thuun.Script in \Projects\LiveXP\Finish\2 Create Image\ folder
- in gui of bFBWFldr_thuun.Script i disabled '"Set %temp% and %ramdrv% variables to "X:"'
- in gui of CreateISO.script i disabled "add file based write filter....."
- in gui of CreateISO.script i enabled "add win2k3sp1 setupldr.bin...." (this step may be irrelevant but i use this option and write here in case)
- in gui of CreateISO.script i enabled "use cdimage" with enabled "show cmd window" (this step may be irrelevant but i use this option and write here in case)
**
Suggestion accepted by galapo and a new createiso script is written by galapo, look post #384
New create iso script (will) have more features that prevent misusing and solves redistribution doubts. (IMG:../forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)


Go to the top of the page
 
+Quote Post
psc
post Aug 11 2008, 12:51 PM
Post #4


Guru
***

Group: .script developer
Posts: 5,404
Thank(s): 83
Joined: 14-July 06
From: Korschenbroich
Member No.: 3


Germany


QUOTE (Galapo @ Aug 11 2008, 11:02 AM) *
HoJoPE script should copy C_1252.NL_ if it is needed by the system.

I already some days ago wanted to do so.
But:
In NONE of the Turkish setup HIVE???.inf and INTL.inf is any hint for C_1252.nls (IMG:../forums/style_emoticons/default/frusty.gif)
I think it is an issue of several software producers residing in the US and thinking that nowhere on the world are people NOT having the US 1252.

I suggest to include it in Copy&Expand.
More logically but also more work to implement would be to include this in the app scripts using it.

Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lancelot
post Aug 11 2008, 01:09 PM
Post #5


Bug Catcher
***

Group: Advanced user
Posts: 675
Thank(s): 48
Joined: 8-May 08
Member No.: 15,072


Turkey


Peter,
you are the master,
can you or galapo tell me the right syntax for
if source=tr
?
so it will be more easy to include sourcetr support, i am still a learning rookie (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Galapo:
a little cosmetics (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)
in ..\LiveXP\script.project
changing line
pCheckBox1=,1,3,293,231,37,21,True
to
pCheckBox1=,1,3,293,231,17,21,True
makes pTextLabel2 things readable (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)

ps: extra_setting_Lancelot had a minor bug and fixed now
Go to the top of the page
 
+Quote Post
psc
post Aug 11 2008, 01:17 PM
Post #6


Guru
***

Group: .script developer
Posts: 5,404
Thank(s): 83
Joined: 14-July 06
From: Korschenbroich
Member No.: 3


Germany


QUOTE (Lancelot @ Aug 11 2008, 02:09 PM) *
Peter,
you are the master,
can you or galapo tell me the right syntax for
if source=tr
?
so it will be more easy to include sourcetr support, i am still a learning rookie (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)

With nativeEx based projects like LiveXP, and with latest WinBuilder beta:
CODE
IniRead,%ProjectInfo%,OS,SourceLocale,%locale%
If,%locale%,Equal,0000041f,Begin
<first turkish special statement>
<second turkish special statement>
...
  <last turkish special statement>
End

With nativeEx based projects like LiveXP, and with older WinBuilder:
CODE
IniRead,%ProjectInfo%,OS,SourceLocale,%locale%
If,%locale%,Equal,0000041f,Run,%ScriptFile%,TurkishSpecial

[TurkishSpecial]
<first turkish special statement>
<second turkish special statement>
...
  <last turkish special statement>


Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lancelot
post Aug 11 2008, 04:12 PM
Post #7


Bug Catcher
***

Group: Advanced user
Posts: 675
Thank(s): 48
Joined: 8-May 08
Member No.: 15,072


Turkey


Thanks a lot Peter,
now with learning the usage of projectinfo, life is easier (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)


Galapo,

1)
To prevent tr font problem with tr source selected, here are lines that works successfully (tested)
I have ideas in mind writing a script named "sourcefix.script" and in description "fixes issues when source selected other than English (enu)" , also in support list for now "Turkish Source Fixed" but it seems to me better to leave what to decide to you as you will now what to put where/how in livexp more than me.

IniRead,%ProjectInfo%,OS,SourceLocale,%locale%
If,%locale%,Equal,0000041f,Begin
<first turkish special statement>
Expand,"%source_win%\ARIALBD.TT_","%target_win%\Fonts"
<second turkish special statement>
Expand,"%source_win%\C_1252.NL_","%target_win%\system32"
End

2)
Also with new winbuilder 075 beta j, now warning messages comes when regdelete try to deletes non existand key.
to prevent unnecessary warning i fix extra_setting script in 1st post

just to inform: also i think about doing similar personal adding for hivesFactory.Script , info is here: http://www.boot-land.net/forums/index.php?...ost&p=41802

3) Galapo there are 4 scripts that are incompatible with source2003 (i tested only with "2k3sp2 trials")
These are:
mitec_msi.script
Hearts.script
QemuAudio.script
QemuNIC-W2k3.script

in process section of these scripts in first line i put
If,%Typeofsource%,Equal,XP,Begin
Echo, "This script works only when source is XP"
and in last line
End

which worked fine for me, so no need to worry about warnings when changing source now (IMG:../forums/style_emoticons/default/smile.gif)

4)
Question, for qemu when selecting xp as source,
one should select QemuNIC-W2k3.script + qEmuNIC_RTL8139.script
or
when using xp QemuNIC-W2k3.script only
when using 2k3 qEmuNIC_RTL8139.script only
?
ps: i know QemuNIC-W2k3.script has w2k3 name but it doesnt work with 2k3 sp source.


(IMG:../forums/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
psc
post Aug 11 2008, 04:24 PM
Post #8


Guru
***

Group: .script developer
Posts: 5,404
Thank(s): 83
Joined: 14-July 06
From: Korschenbroich
Member No.: 3


Germany


@ Forum Administration:
I suggest to promote Lancelot to our second 'Bug Catcher' (IMG:../forums/style_emoticons/default/cheers.gif)

@Lancelot, Galapo:
I want to make some additional suggestions and maybe also some contradicts to Lancelot's post.
But currently I'm in the middle of a 'partly redesign WinBuilder' and do not want to divide my concentration (This post is 'just written')

Please do not do some final things and wait for me until tomorrow.

Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Galapo
post Aug 12 2008, 01:30 AM
Post #9


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 1,783
Thank(s): 86
Joined: 16-July 06
From: Sydney
Member No.: 11


Australia


QUOTE (psc @ Aug 11 2008, 10:51 PM) *
I suggest to include it in Copy&Expand.

I agree. If it is left up to individual scripts to copy, this can be rather hard to know unless the script developer tests outside of English environment.

QUOTE
I suggest to promote Lancelot to our second 'Bug Catcher'

I wholeheartedly endorse this suggestion!

@Lancelot
I've uploaded what is hopefully a fixed version of notepad.script.

Regards,
Galapo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Galapo
post Aug 12 2008, 01:55 AM
Post #10


Advanced Member
***

Group: .script developer
Posts: 1,783
Thank(s): 86
Joined: 16-July 06
From: Sydney
Member No.: 11


Australia


QUOTE (Lancelot @ Aug 11 2008, 10:08 PM) *
here are new things i remember:
one of acronis (probably true image) needs MSVCP71.DLL and MSVCR71.DLL to run properly.


I just tested DD10 and TI Workstation 9.1 without those two files and both ran fine: partition resizing with DD10 and folder backup with TI. Perhaps there's another script you were thinking of?

Regards,
Galapo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
« Next Oldest · nativeEx & LiveXP · Next Newest »
 

44 Pages V   1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Display Mode: Standard · Switch to: Linear+ · Switch to: Outline

Track this topic · Email this topic · Print this topic · Subscribe to this forum

RSS Lo-Fi Version Time is now: 12th October 2008 - 09:54 AM

W3C XHTML • © 2008 Boot Land • All rights reserved • W3C CSS